Shelter                                         for Bench: Remembering National Stadium
2012

Photography © FARM

This is a bench that is both public and
private at the same time.

A shelter in the archetypal outline of a house is planted on a platform of reclaimed wood slats, suggests an alcove for lovers, an imaginary playhouse for children, a small shade for the elderly offering respite, whilst concurrently having general seating available around it.

Our intention is to give the bench a sublime identity that does not distract its surrounds, but rather to punctuate the landscape with implements that encourage social gatherings and interaction, engaging with the public space efficiently.

The shelter is constructed from inter-lacing wooden slats that not only showcase the craftsmanship embedded in the piece, but also provide visual screening that is cosy and private but also remains open and airy.

http://bench.sg/

Leave a Reply